Verstappen szerelőjének távozása és Newey visszatérése az Astonhoz: friss F1 hírek

Verstappen szerelőjének távozása és Newey visszatérése az Astonhoz: friss F1 hírek
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Vasseur a Ferrariról, Vettel Hamiltonról és a Red Bullról, az RB vezetői Ricciardóról beszéltek, a Cadillacet pedig kizárták három héttel a versenye után. A nap hírei.

A Red Bull F1-es csapatától távozik Lee Stevenson, aki 18 évet dolgozott az istállónál, főszerelőként Max Verstappen mellett. Stevenson fontos szerepet játszott a csapat sikereiben, például a Magyar Nagydíjon, ahol Verstappen dobogóra állhatott Stevenson munkájának köszönhetően.

Az Aston Martin F1-es csapata Adrian Newey-t hatalmas fizetéssel csábítja, Lawrence Stroll pedig komoly ambíciókkal építi a csapatát. A Red Bull sztártervezőjének jelentős ajánlatot tettek a Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéjén, amelyről a Motorsport.com értesült.

Nico Hülkenberg javasolta az F1-es pontrendszer átgondolását, szerinte kettészakadt a mezőny: öt csapat küzd a pontokért, míg más öt csak a lepattanóra vár. Hülkenberg szerint érdemes lenne megfontolni, hogy csak tízen kapjanak-e pontot, vagy járjon-e más jutalom is.

A Mercedes F1-es csapat korábbi szponzorát, az FTX-et 25 év börtönre és 11 milliárd dollár büntetésre ítélték Manhattanben, az ügyvezető 25 év börtönbüntetést kapott. Az FTX a Mercedes partnere volt, de a csőd után felbontották a megállapodást.

Sebastian Vettel flörtöl a F1-es visszatéréssel, de hangsúlyozza, hogy most élvezi az időt gyermekeivel. Arról, hogy a Mercedes-ülésről beszélt-e Toto Wolff-fal, Vettel elmondta, hogy nem konkrétan erről, de beszéltek a Mercedesnél történő változásokról.

Vettel szerint Lewis Hamiltonnak Ferrarihoz való átigazolása sikerülni fog, mivel rengeteg tapasztalattal rendelkezik, bár új csapathoz való igazolás mindig nehéz lehet a kezdetekben. EIFI_FEATURES\htdocs’be, és úgy tűnik, hogy szűkül a mezőny.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések